Vybíráme vodovodní baterii do kuchyně

30. 6. 2018
Vybíráme vodovodní baterii do kuchyně

Kuchyň je jednou z nejdůležitějších místností v každém bytě i domě. Zde se dějí ta kouzla, při kterých vzniká každodenní i sváteční menu. Aby vše v kuchyni běželo hladce, je třeba mít řádné vybavení. Vedle běžných kuchyňských spotřebičů je třeba brát v úvahu rovněž dřez a kuchyňskou baterii. I když už neumýváte ručně denně spousty nádobí, protože máte zajisté myčku, potřebujete mít v kuchyni dřez na oplachování potravin apod. Jak tedy nejlépe vybrat kuchyňskou baterii?

 

Jaké máte možnosti?

 

Možností samozřejmě existuje celá řada, můžete vybírat klasické dřezové baterie, v moderních interiérech se často objevují podomítkové baterie a ti, kteří chtějí šetřit vodu, používají termostatické vodovodní baterie. Dřezové kuchyňské baterie jsou obvykle vyšší, aby se pod nimi dala pohodlně napustit voda do hrnce. Často jsou vybaveny přepínačem, který pouští vodu běžným způsobem nebo ji rozstřikuje, a máte spršku na omývání zeleniny. Některé kuchyňské baterie jsou vybaveny rovnou externí sprškou.

 

Dále můžete vybírat, zda potřebujete kuchyňskou baterii nástěnnou nebo stojánkovou. Nástěnné kuchyňské baterie se zpravidla používají ve starších bytech či domech, kde bylo zvykem rozvody vody zasekat komplet do zdi. Dnes se používají flexi hadice, díky kterým můžete použít designově dokonalejší stojánkové baterie, které připevníte přímo na dřez. Baterie se potom snadněji vymění a nehrozí poškození potrubí. Důležitý je také způsob ovládání baterie. Dříve byly běžné kohoutkové, později je vystřídaly pákové baterie. Ovšem dnes chcete-li luxusní vodovodní baterie, potom vězte, že budou opět kohoutkové. Co se týká designu, kuchyňské baterie mohou být lesklé, matné, chromové, bronzové, s oblými i ostrými hranami, zkrátka na výběr je velké množství kuchyňských baterií v nejrůznějších provedeních. Záleží pouze na vás, pro jaký styl se rozhodnete právě vy.

Nejnovější články