Krásné zelené záhony kdykoli a kdekoli

30. 6. 2018
Krásné zelené záhony kdykoli a kdekoli

Již ve starověku lidé začali řešit nedostatek vláhy pro pole a záhony. Zejména v Egyptě či Babylonu dovedli závlahové systémy k dokonalosti. Od té doby se technologie zavlažování neustále rozvíjí a dnes si můžete pořídit moderní zavlažování pro vaše záhony i trávník. Profesionální závlahový systém má největší výhodu v tom, že zavlažuje rovnoměrně potřebnou plochu, nastavíte si dobu, kdy má závlahový systém zalévat, aby rostliny vodu přijímaly v nejvhodnější dobu. Po nainstalování se už o systém zavlažování nemusíte starat.

 

Je sucho nebo prší? Na tom nezáleží, závlahový systém vyhodnotí, zda má zavlažovat nebo to není třeba. Máte obavy, že vám na zahradě bude závlahový systém překážet? Nemusíte se bát, je-li systém zrovna vypnutý, ani jej nebudete moci najít, je uložen bezpečně pod zemí, takže nijak vadit nebude. Uvažujete, zda se vám vyplatí pořizovat automatický závlahový systém? Ať už máte zahradu starší nebo zakládáte právě novou, není problém instalovat závlahový systém. Je však třeba všechny části správně namontovat, aby systém správně fungoval. Nejlepší je nechat si vytvořit projekt a nechat potom podle něj systém namontovat.

 

Závlahový systém lze instalovat i svépomocí, pokud však nemáte zkušenosti, je praktičtější vyhledat odbornou pomoc. Přeci jen je závlahový systém umístěn pod zemí a nepovede-li se vám vše instalovat tak, jak má být, budete muset narušit zahradu. Využijte proto služeb profesionálů, závlahový systém vám přijede odborně instalovat a servisovat firma Aleš Bula. V jaké fázi přípravy zahrady se závlahový systém instaluje? Nejprve proveďte veškeré terénní úpravy a vysázejte zeleň. Se založením trávníku počkejte až po instalaci závlahového systému. Samozřejmě jej lze instalovat i potom, je však třeba postupovat ohleduplně k trávníku. Chcete-li mít vždy krásnou zelenou zahradu, vsaďte na kvalitní závlahový systém.

Nejnovější články