Víte, jak by měla vypadat ložnice?

30. 6. 2018
Víte, jak by měla vypadat ložnice?

Jako u většiny ostatních místností je důležité si nejdříve uvědomit, k čemu bude pokoj (ložnice) sloužit a jaký nábytek v něm bude. Při návrhu dobře zvažujte, jestli v pokoji bude postel, případně jaká a kolik. S tím totiž souvisí minimální šířka pokoje. Vždy je potřeba počítat s nějakým tím nočním stolkem a samozřejmě s tím, aby bylo v místnosti dostatek prostoru.

 

Jedna drobná připomínka, pokud plánujete v pokoji v podkroví, do kterého zasahuje část šikmé střechy, dát postel pod toto sešikmení, rychle od toho upusťte nebo toho budete litovat každé ráno. Sem je opravdu vhodnější dát nějakou tu skříňku.

 

Samozřejmě do pokoje se vám musí vejít i další nábytek, ale je výběr opravdu tak veliký, že dokážete využít téměř jakékoli místo, které vám zbude. To, co by pro vás mohlo být a určitě bude důležité, je dostatečný počet zásuvek vhodně umístěných po obvodu místnosti. Velmi často se stává, že při nějakém velkém úklidu nebo malování se rozhodnete přestavět nábytek ale nemůžete, protože byste si zamezili přístup ke všem zásuvkám.

 

 

Sice asi zbytečně ale opět připomínám nezapomenout, že v místnosti bude nějaké topení a je třeba u něj mít dost místa, aby se vám teplo dostalo do celého pokoje.

Nejnovější články