Zápach v lednici? Zatočte s ním!

30. 6. 2018
 Zápach v lednici? Zatočte s ním!

Při otevření lednice zamoří celou kuchyni nebývalý smrad? Český výrobce kuchyní Le Bon přináší užitečné tipy, co dělat a jak zápachu předcházet. 

Nejedna babička poradí dát do ledničky talířek s jednou sodou. Mnohdy však tento trik nestačí. 

Aby byla lednice čistá, voňavá a plná dobrého jídla, je třeba dodržovat určité zásady. 

Praktické tipy od výrobce Le Bon:


Všechno jídlo uzavřít!

V lednici jsou většinou samé aromatické potraviny. Je jedno, zda jde o zbytek oběda, otevřené balení syrečků nebo kousek uheráku, všechno jídlo od sebe navzájem přejímá pachy, čímž v lednici vytváří ne zrovna příjemné aroma. 

Neuzavřené potraviny se také rychleji kazí.

 

Pravidelně uklízet

Snažíte se svou domácnost pravidelně uklízet? Minimálně jednou týdně vytřete, vyluxujete, umyjete kuchyňský i koupelnový nábytek a utřete prach? Do svého úklidového seznamu přidejte ještě lednici. Rozlité šťávy, skvrny od jogurtů, ovoce a zeleniny, to vše je třeba vyčistit. 

Ideálně pomocí jedlé sody, jaru nebo mýdlového čističe.

 

Čistota i v mrazáku

Smrad se může linout nejen z chladící části ledničky, zapáchat mohou i potraviny zmrazené. Bylinky, zelenina, maso, to vše je třeba sledovat. Kupříkladu formy na led přejímají pachy, myjte je tedy po každém použití.

 

Skladování dle teploty

Každé patro ledničky má jinou teplotu. Pokud chcete předejít kažení a zápachu potravin, pak je skladujte dle následujícího schématu. Dolní přihrádka - zelenina a ovoce, prostřední foch - uzeniny, sýry, maso, horní šuplík - zbytky vařených pokrmů, dveře lednice - nápoje, mléko, vajíčka. 

Samozřejmostí by mělo být pečlivé uzavření každé potraviny. 

Maso

Maso je třeba mít vždy zabalené nebo uzavřené v dóze, aby šťávy neprosákly do jiných potravin, uzavření také zajišťuje delší čerstvost. 

Má vám maso déle vydržet? Zalijte jej olivovým olejem.

Máte problém se zápachem v lednici? Řiďte se tipy od výrobce kuchyně Brno.

Nejnovější články