Jak řešit odpadní vodu

30. 6. 2018
Jak řešit odpadní vodu

Obecně se udává, že za den spotřebuje dospělý člověk 100 litrů vody. Něco z toho je na vaření a pití, zbytek je splachování WC a osobní hygiena. Spotřebovaná voda však musí někam odtékat, v případě měst do splaškové kanalizace, na vesnicích obvykle ústí do septiku nebo žumpy. Septik je skvělým řešením, které vám však dnes už nikdo nepovolí, kvůli ekologii i finanční úspoře se lidé spíš než k žumpě uchylují k čistírnám odpadních vod. Domácí čistička funguje tak, že odpadní vodu v několika krocích vyčistí aktivovaným kalem, který z vody odstraní organické znečištění.

 

Čistírna se obvykle umisťuje pod úroveň terénu, stačí vykopat dostatečně velký prostor, vybetonovat podklad, na něj postavit čistírnu odpadních vod a obsypat ji cementovou stabilizací. ČOV je vybavena nátokem splaškové vody a výtokem vyčištěné vody, která má vynikající čistotu. Tuto vodu lze opětovně využít třeba pro splachování WC. Domovní čistírny odpadních vod mají dostatečnou kapacitu také pro bytový dům nebo restaurační zařízení.

 

Vedle toho, že se jedná o maximálně ekologické řešení likvidace odpadních vod, má ČOV také další klady. Renomovaný výrobce Ekona vám nabídne záruku na čistírnu odpadních vod celých 20 let. Jak si to mohou dovolit? Jejich výrobky sestávají z vysoce kvalitních materiálů a jsou vyráběny ověřenými postupy. Na základě dlouholetých zkušeností si tak firma Ekona může dovolit dát tak dlouhou záruční dobu. Dále poskytuje rovněž odborný garantovaný servis. Celkově se čistírny odpadních vod Ekona prezentují skvělým poměrem cena/výkon. Vsaďte i vy na ekologické nakládání s odpadní vodou, pořiďte si čistírnu odpadních vod a snadno můžete vyčištěnou vodu znovu využívat. Umístěte domácí čističku pod terén, kde vás nebude nijak obtěžovat, a nechte ji pracovat za vás. Ušetřete peníze za vyvážení jímky, čistírna odpadních vod pro soukromé objekty vás vyjde levněji než žumpa, o ekologickém dopadu nemluvě.  

Nejnovější články