Proč revitalizovat panelový dům

30. 6. 2018
Proč revitalizovat panelový dům

Panelové domy se stavěly v průběhu minulého režimu po celé republice, prakticky ve všech středně velkých městech a dokonce i některá menší městečka jsou jimi vyzbrojena. Za léta užívání je už většina bytů rekonstruována, panelové domy si však zaslouží i celkovou rekonstrukci. Revitalizace panelových domů obvykle spočívá ve výměně oken, balkonů, zateplení fasády a nanesení nové omítky.
 

Proč je výhodné zateplovat? Na tuto otázku je velmi jednoduchá odpověď, zateplení fasády má především za následek zvýšení komfortu bydlení. V nezateplených zdech se totiž mohou držet plísně, kterých se dá jen těžko zbavit. Zateplení je výhodné také z hlediska úspory nákladů na vytápění. Nezáleží na tom, zda je léto nebo zima, zateplení fasády přináší teplotní komfort do vašeho domova. Jedná se o ekologické řešení, uživatelům domů kromě nemalých úspor přináší také lepší tepelnou pohodu v interiéru a celkově zdravější bydlení.
 

Zateplování probíhá na vnějších zdech domu, které tak ochrání před nepříznivými vnějšími vlivy, jako je mráz nebo prudké sluneční paprsky, a zároveň dodá vašemu domu nový vzhled. Další výhodou je také tlumení prostupu vnějšího hluku do bytu, což jistě ocení mladší i starší obyvatelé. Díky modernizovanému vzhledu se samozřejmě zvýší i tržní hodnota domu.
 

 

Je však třeba věnovat velkou pozornost výběru firmy, která bude revitalizaci domu provádět. Důležité jsou zkušenosti, znalost používaných materiálů a montážních postupů, aby výsledný efekt byl skutečně takový, jaký jste předpokládali. Firma Jumar je ostříleným profesionálem v oblasti revitalizace panelových domů a zateplování fasád. Zajistí vám komplexní služby na vysoce odborné úrovni. Pracují s prvotřídními certifikovanými materiály a zateplování fasád provádí vždy dle platných technických a technologických předpisů daných výrobcem zateplovacího systému a samozřejmě projektovou dokumentací pro realizaci stavby.

Nejnovější články