Trápí vás plíseň? Zbavte se jí pomocí protiplísňového nátěru!

30. 6. 2018
Trápí vás plíseň? Zbavte se jí pomocí protiplísňového nátěru!

Zjistili jste, že se na fasádě vašeho domu usadila plíseň? Té se daří ve všech oblastech s vysokou vlhkostí vzduchu či podloží, absencí větru a slunečních paprsků. A ačkoliv jste možná zaznamenali jen menší plochy, situaci rozhodně nepodceňujte, protože se může rychle rozrůst po celé ploše domu – doslova od základů až po střechu. Zbavit se jí je problém a jediným skutečně účinným řešením jsou speciální protiplísňové nátěry.


Zdravé bydlení nejde s plísní dohromady

Bydlet v domě, na kterém se objevila plíseň, není příjemné, a už vůbec ne zdravé. Nemusí se dokonce ani prorůst do interiéru – průvan dovnitř budovy zanese spóry tak či tak. Krátkodobý pobyt v takovém prostředí ze zdravotního hlediska nevadí, jde spíše o nepříjemný zážitek. Z dlouhodobého hlediska však plíseň způsobuje alergické reakce, infekce horních dýchacích cest a přecitlivělost.

 

Pokud jste se plíseň snažili vyhnat pomocí k tomu určených prostředků, zřejmě jste dosáhli jen krátkodobého efektu. Plísně sice zmizí, ale ve vlhkém prostředí se na domě zanedlouho objeví znovu. Protiplísňový nátěr funguje jako prevence na mnoho let dopředu.

 

Jak ochrana fasády probíhá?

Výběr ochranného nátěru závisí na typu stavby, velikosti plochy a samozřejmě i na stupni znečištění. Prvním krokem je vždy důkladné vyčištění povrchu, a až poté se můžete pustit do aplikace nátěru.

 

Odstranit plíseň z fasády ale není snadné. Běžnými čistidly by bylo čištění nákladné a finančně náročné – proto je lepší svěřit práci profesionálům, kteří mají k dispozici moderní techniku a vědí, co přesně na konkrétní materiál funguje nejlépe.

 

 

Ochranné nátěry fasády chrání nejen před plísněmi, ale také před mechy, řasami, lišejníky a jinými nežádoucími mikroorganismy. Aplikace je možná i na nerovné plochy, a to jak na umělé, tak i přírodní materiály. Nátěr nemění původní vlastnosti fasády, snadno se čistí a udrží dům několik let v perfektní kondici.

Nejnovější články