Lůžková matrace v pokoji silného prachového alergika by se měla hloubkově čistit

30. 6. 2018
Lůžková matrace v pokoji silného prachového alergika by se měla hloubkově čistit

 

Alergikem se člověk nemusí narodit, dokonce se jím ani v průběhu života nemusí stát. Ale ty, kteří si nějakou alergii nakonec vypěstují, čeká budoucnost plná omezení a ústupků. Stává se také, že se silnému alergikovi projevy alergických reakcí zmírní a on pak není tak mnoho závislý na lécích, bez kterých by byl jeho život mnohem složitější. Bez nich by totiž mohl skončit v nemocnici s alergickým záchvatem, který by jej mohl ohrožovat na životě. Silní prachoví alergici to mají nejspíš nejsložitější. Částečky prachu poletují úplně všude a ukrýt s před nimi není téměř možné. Pokoj alergika je nutné udržovat co nejvíce v čistotě, denně vysávat a utírat prach, to je samozřejmostí a alergik si na tyto práce navíc musí zvyknout. Stejně tak jeho rodiče. Zpočátku totiž starost o pokoj zůstává především na rodičích, až pak se od nich dítě učí vše důležité.


Frekvenci čištění nelze obecně stanovit, ale mělo by to být minimálně dvakrát ročně


Pouhé vysávání a utírání prachu nestačí. Pravidelně se musíte starat také o postel. Časté praní přikrývky a polštáře není zase takový problém, pokud je vaše domácnost vybavena pračkou na alespoň 7 kg prádla. Bohužel nejen v peřině, polštáři a povlečení se usazuje prach. Také v matracích, ať už je jejich složení a kvalita jakákoli. Aby prach z matrace silného alergika nedráždil a mnohem lépe se mu při spaní dýchalo, bylo by dobré pravidelně čistit také matraci. To se snadno řekne, ale hůře udělá. Naštěstí lidé ve svém bádání došli tak daleko, že vyvinuli přístroj, který dokáže vyčistit i matraci. A to od špíny, prachu a dalších alergenů, které se v ní v průběhu jejího používání usadily.


Tento účinný čisticí přístroj používají firmy Čištění koberců Praha a Čištění koberců Plzeň. Všem svým zákazníkům mohou hloubkově vyčistit především koberce, textilií čalouněný nábytek, matrace, dětské čalouněné hračky, kočárky a autosedačky a také interiéry automobilů. Použití čisticího přístroje je velmi široké a využít by ho mohl téměř každý. Firma Čištění koberců Praha nebo Plzeň by měla čištění provádět u silných alergiků minimálně dvakrát ročně, ale když to bude častěji, alergik se zajisté zlobit nebude. V ostatních případech by bylo vhodné čištění provádět alespoň jednou ročně. Ještě nebylo upřesněno, že firmy Čištění koberců Praha i Plzeň provádí čištění mokrým způsobem. S tím je třeba předem počítat, protože budete muset čištěný předmět nechat několik hodin schnout. Tomu musíte přizpůsobit i čas, ve kterém si čištění objednáte. Matraci se nevyplatí nechávat čistit příliš pozdě odpoledne nebo večer. Tedy pokud na ní bude chtít dítě hned ten večer zase spát. Dobu schnutí vám po vyčištění sdělí pracovník z firmy Čištění koberců Praha nebo Plzeň.

Nejnovější články