Tapetujeme celý dům

30. 6. 2018
Tapetujeme celý dům

Byly doby, kdy tapety upadly v nemilost a prakticky se nepoužívaly. Ještě i dnes na ně někteří koukají skrz prsty. Pokročily však materiály i vzory a dnes jsou tapety opět v kurzu. Pokud se rozhodnete otapetovat celý dům, není problém, stačí si vybrat vhodný typ tapety a dekor, který vás zaujme a můžete mít tapety skutečně všude.

 

Tapety od střechy po sklep

 

Začněme vstupní halou, chodbou či předsíní. Sem se nejčastěji používají tapety vliesové, které se vyznačují velmi dobrou propustností a odolností. Co se týká vzorů, můžete vybírat opakující se motivy, kterými vytapetujete hravě celou stěnu nebo i místnost nebo máte k dispozici fototapety, jejichž vzor se podobá spíš obrazu. Do menší předsíně se určitě hodí tapeta s motivem okna či otevřených dveří do zelené zahrady, která předsíň prosvětlí, a ta se potom bude zdát mnohem prostornější než ve skutečnosti je.

 

Následuje chodba nebo rovnou vstup do obývacího pokoje. V obývacím pokoji se nejčastěji používají vliesové fototapety. Většinou mezi nejprodávanější patří oblíbené stavby jako Eiffelova věž, Brooklynský most nebo pohled na San Francisco. Dále také přírodní nebo motoristické motivy bývají velmi oblíbené. Nejčastěji se obrazové tapety umisťují nad sedací soupravu a plní zde roli dříve běžně se vyskytujících obrazů.

 

Tapety jsou ale vhodné také do dětských pokojů, zde máte na výběr ze široké palety vzorů i barev. Nejčastěji se do dětských pokojů instalují 3D tapety s motivy animovaných pohádkových postaviček. Vaše děti tak mají pocit, že jsou přímo mezi kreslenými kamarády. Pro chlapečky jsou k dispozici tapety s helikoptérami, letadly, auty nebo vláčky, holčičky určitě potěší kočička Hello Kitty, víly, poníci nebo princezny. Do ložnice zase patří spíš jemnější vzory a uklidňující barvy, které vám pomohou odpočívat a relaxovat. Stačí se podívat na Tapeta-dekorace.cz, kde si určitě vyberete i vy.

Nejnovější články