Porost pod kontrolou

30. 6. 2018
Porost pod kontrolou

Udržovat zahradu stále v dobré kondici a esteticky krásnou není jednoduché. V první řadě je třeba pravidelně zkracovat trávník a ostatní porosty a dávat jim přirozený a zároveň elegantní tvar. Ne vždy je zahrada pouze rovná nebo do mírného kopečka. Někdy je třeba dostat se i do hůř přístupných míst. K tomu potom slouží křovinořezy a vyžínače, které lze poměrně snadno ovládat a které vám umožní posekat trávu skutečně úplně všude.

 

Vyberte si podle sebe

 

Rozhodnete-li se pořídit si vlastní křovinořez, zjistíte, že na trhu existuje celá řada podobných produktů a je třeba si mezi nimi vybrat. Já jsem si na zahradu pořídil vyžínač Honda. Přesvědčil mě především čtyřtaktní motor, který je velmi výkonný, ale především nevyžaduje míchat směs benzínu a oleje jako motory dvoutaktní. To je samozřejmě při běžném používání mnohem jednodušší a rychlejší, protože stačí do nádrže křovinořezu dolít pouze benzín.

 

Honda padne skvěle do ruky
 

Křovinořez Honda mě zaujal také svým ergonomickým provedením. S vyžínači jsem pracoval i dříve, některé byly opravdu hodně těžké a nešikovné na manipulaci. U Hondy je to jiné, ačkoli je motor čtyřtaktní, je použitá miničtyřtaktní pohonná jednotka, která není tak těžká. U některých vyžínačů dělá problém také natáčení, protože potom dochází k úniku provozních kapalin, ani toho se však u křovinořezů Honda bát nemusíte. Celý přístroj je dokonale vyvážen, je vybaven silným ramenním polstrováním a také hrudním a bederním popruhem, takže nedochází k přetěžování žádné části těla.

 

Nejen vyžínač, ale univerzální pomocník

 

Křovinořez Honda je univerzální pomocník na každou zahradu, potřebujete-li pokosit nejen vzrostlou trávu, ale také mladé dřeviny a nálety, stačí použít ocelový trojzubec, případně pilový kotouč, který zvládne i mladě stromky do průměru až 10 cm. K dispozici je vám také nástavec pro úpravu živého plotu a prořezávací pilka. Nechcete-li se při úpravě zahrady zbytečně namáhat, potom vsaďte na čtyřtaktní vyžínač Honda, který vám ušetří spoustu práce.

Nejnovější články