Povlečení jako dárek

30. 6. 2018
Povlečení jako dárek

Chtěli byste vybrat povlečení pro vaše blízké jako dárek? To je skvělý nápad, každý potřebuje spát, tak proč se nezabořit do peřin z příjemného makosaténu nebo teploučkého flanelu? Jde-li vám z řečí o makosaténu hlava kolem, pojďme si udělat malou exkurzi do materiálů, z nichž se vyrábí ložní povlečení. Nuže nejobyčejnější povlečení se vyrábí z běžné bavlny, takových je na trhu převážná většina.

 

Ovšem není bavlna jako bavlna, opravdu kvalitní materiál má dlouhou životnost, nepouští při praní barvu a nežmolkuje. Egyptská bavlna patří mezi top materiály pro výrobu ložního prádla, máte-li ložní povlečení vyrobeno ze 100% egyptské bavlny, říkáme mu makosatén. Jste-li zimomřiví, určitě vás nadchnou teploučká flanelová povlečení. Pro všechny, které nebaví žehlit, je tu krepové povlečení, které má mačkanou úpravu a stačí je jen vyprat, usušit a složit. Dále máme ložní povlečení z bambusu nebo umělých vláken pro alergiky, my však zůstaneme u těch přírodních.

 

Chcete-li ložní povlečení někomu věnovat jako dárek, rozhodně nešetřete, je lepší nějakou tu stovku přidat než koupit levné nekvalitní povlečení. Skutečná kvalita se pozná nejen na omak, ale také na životnosti povlečení. Nyní, když už máte jasno v materiálech, můžeme přistoupit k samotnému výběru. V dnešní době je dostupné nepřeberné množství nejrůznější potisků a dekorů, ložní povlečení se vyrábí s dětskými motivy, geometrickými vzory, květinami nebo s celoplošným fotopotiskem. To potom můžete spát pod ochranou krále zvířat, s roztomilými štěňátky nebo třeba na louce plné rozkvetlých vlčích máků. Kvůli nákupu ložního povlečení ani nemusíte opustit pohodlí vašeho domova, stačí navštívit internetový obchod Domácípohoda.cz, kde najdete široký výběr nejrůznějšího ložního prádla, prostěradel, ručníků a dalších druhů bytového textilu. Prohlédněte si také výprodejové akce, které se neustále mění.

Nejnovější články