Komín snadno a rychle

30. 6. 2018
Komín snadno a rychle

Dnes už jen tak něco snadno a rychle nepořídíte, ovšem jsou i výjimky. Jednou z nich může být právě váš komín. U novostavby je dobré přemýšlet nad komínem hned na začátku, komín tak bude zabudován uvnitř domu. Chcete-li komín na dům dodat dodatečně, také to lze, ovšem zdaleka ne vždy. Záleží především na tom, čím chcete vytápět a jaký komín chcete realizovat. Ventilaci a odvod spalin vyžaduje topení plynem i tuhými palivy, rozdíl je však v požadované odolnosti komínu.

 

Zatímco spaliny z plynu nejsou nijak zvlášť agresivní, vedlejší produkty spalování tuhých paliv jsou mnohem nebezpečnější. V komínu vytváří kyselé kondenzáty, které reagují s jeho povrchem a mohou jej poměrně rychle narušit a způsobit tak vážné problémy. Proto se mnohé domácnosti kloní k odolnějšímu řešení, kterým je nerezový komín. Nerez ocel je speciální materiál odolný vůči vlhkosti, extrémním teplotám i působení agresivních činidel. Velkou výhodou je jeho bezúdržbovost a také nízká hmotnost, která usnadňuje manipulaci i instalaci komínu. Montáž komínu věru složitá není, napomáhá tomu i fakt, že komíny z nerezu se skládají z jednotlivých dílů, po dílech se dokonce i prodávají, takže si vyberete jednoduše ty, které potřebujete a sestavíte je dohromady.

 

Stavebnicový systém odvodu spalin vyhovuje zejména domácím kutilům, kteří si dokážou komín z nerezu sestavit sami. Nerezové komíny se vyrábí hned v několika provedeních, základním typem je jednoplášťový nerezový komín, který můžete použít jako samostatný komín nebo i jako komínovou vložku. Další možností je izolovaný nerezový komín, který se skládá ze dvou nerezových plášťů. Ty jsou navzájem odděleny tepelně izolační vatou. Díky stavebnicovému systému se vyrábí velké množství rozmanitých dílů, aby si každý mohl vybrat a sestavit komín podle individuálních potřeb.

Nejnovější články