Kachlová kamna do každého interiéru

30. 6. 2018
Kachlová kamna do každého interiéru

Také vás už začalo unavovat platit stále vyšší účty za energie? Svítit bohužel musíte a v našich zeměpisných šířkách i topit. Kde tedy ušetřit? Zůstaňme u vytápění. Co zkusit jiný systém vytápění, který by vám dopřál možnost ušetřit nemalé peníze za palivo? Hledáte-li i vy alternativní způsob vytápění, potom vsaďte na tuhá paliva. K nejběžnějším topidlům patří krbová kamna a krbové vložky. Používají se dnes i v moderních domech, můžete je použít i v nízkoenergetických stavbách. Díky rozmanitým stylům, tvarům a provedením si vybere skutečně každý.

 

Speciálním typem topidel na tuhá paliva jsou ale kachlová krbová kamna. Základ tvoří topeniště, kde probíhá spalování paliva. Kachlová kamna mohou být dále vybavena troubou nebo plotýnkami na vaření. To, čím se kachlová kamna odlišují od ostatních krbových kamen, jsou keramické obklady. Ty slouží jednak jako tvůrce designu kamen, můžete vybírat z široké nabídky barev a dekorů, ale především mají svou praktickou úlohu. Roztopit kachlová kamna, to není hned, nějakou tu chvíli to trvá, nicméně vaše úsilí je potom odměněno tím, že kachle akumulují velké množství tepla a umí je postupně vyzařovat do okolního prostoru. Takže ve chvíli, kdy už oheň vyhasíná, kachle stále ještě sálají teplo.

 

Kachlová kamna jsou velmi vhodná pro pravidelné vytápění. Kachle sice akumulují teplo, ale na povrchu nejsou horké, pokud tedy máte děti, nemusíte se bát, že by se o kamna popálily. Zároveň díky nižší teplotě na povrchu kamen nedochází k tak rapidnímu vysoušení vzduchu a přepalování prachových částic v interiéru. Topení v kachlových kamnech je čisté, do interiéru se nedostává žádný prach, je tedy vhodné i pro alergiky. Můžete si vybrat vzhled kachlových kamen, obrátíte-li se na odborníky, půjde stavba kachlových kamen přesně podle vašich představ. Kachlová kamna tvoří nejen praktický, ale zároveň estetický prvek i v moderních interiérech, přesvědčte se o tom i vy.  

Nejnovější články