Sekání trávy vás nemusí obtěžovat

30. 6. 2018
Sekání trávy vás nemusí obtěžovat

Je sobota odpoledne a vy víte, že vám schází ještě jedna nepříliš oblíbená činnost, abyste splnili váš denní plán, a to je posekat zahradu. Sekání trávy trvá dlouho, není to sice těžká práce, zato velmi nudná a nikomu se ji nechce dělat. Je to podobné jako v domácnosti s luxováním. Vysávání se vyřešilo příchodem robotických vysavačů, proč tedy stejně neskoncovat i se sekáním trávy? Firma Honda má pro vás skvělé řešení v podobě robotické sekačky Honda Miimo. Automatická sekačka Honda Miimo je navržena pro všechny, kteří chtějí mít udržovanou zahradu bez pravidelné námahy.

 

S radostí ji jistě zařadí mezi domácí pomocníky ti, kteří jsou alergičtí, a také ti, kteří nemají dostatek času na údržbu trávníku. Robotická sekačka seká trávu často, pažit se tedy udržuje nízký a posekaná tráva je jemná, takže slouží jako výborný mulč. Princip činnosti je stejný jako u robotického vysavače. Území, které chcete posekat, je třeba vyznačit drátkem, který se umístí pod travní drn. Sekačka má senzory, které ji, jakmile sekačka narazí na drátek, pošlou sekat jiným směrem, aby se nedostala z vyznačeného území. To zajišťuje, že vám neposeče květiny na záhonu, nebude jezdit po zpevněných částech zahrady bez trávy a neodjede ani otevřenou bránou pryč ze zahrady.

 

Honda Miimo je poháněná akumulátorem, který se dobíjí v dokovací stanici. Jakmile sekačce začne docházet energie, sama si dojede do dokovací stanice, kde se nabije a poté pokračuje se sekáním. Její velkou výhodou je nízká hladina hluku, je tak tichá, že s ní můžete sekat i v noci. Nevadí jí počasí, trávu vám bez problémů poseče v dešti, za silného větru i při nízkých teplotách. Je třeba před použitím automatické sekačky jen zkrátit přerostlou trávu, se kterou si Honda Miimo neporadí. Z hlediska bezpečnosti je vhodná na zahrady s domácími mazlíčky i tam, kde se pohybují malé děti. Při jakémkoliv vnějším kontaktu se zastaví a zastaví ihned také nůž, nezraní proto děti ani zvířata. Zároveň ji můžete pohodlně nadzvednout a nepřijdete k úrazu ani vy. Pořiďte si robotickou sekačku i vy, naprogramujte ji a nechte ji dělat svou práci, uvidíte, že budete spokojeni.

Nejnovější články