Vnitřní i vnější omítky

30. 6. 2018
Vnitřní i vnější omítky

Máte novostavbu a chystáte se na omítky? Děsíte se už předem, kolik to dá práce, než budou hotové ve všech místnostech? Poradíme vám, jak celý proces výrazně urychlit, svěřte aplikaci omítek strojům. Strojní omítání je mnohem rychlejší, úspornější a nakonec i levnější. Celý proces vypadá na první pohled jednoduše, je třeba však přenechat odborníkům, kteří mají dostatek zkušeností. Nejprve se ošetří přechody mezi různými materiály a rohy, na které se dávají speciální rohové omítkové profily – rohovníky. Díky ocelovým rohovníkům budou rohy zdí chráněny před poškozením a pomohou vašim zdem vypadat prostě dokonale.

 

Jakmile jsou zdi připraveny, může se přikročit k samotnému omítání. Nejprve se stříká jádrová omítka v tloušťce 1,5-2 cm, její tloušťka je závislá na rovnosti stěn. Pomocí stahovací hliníkové latě je potom třeba srovnat nastříkanou vrstvu. Po zatvrdnutí se jádrová omítka rovná ještě jednou, tentokrát škrábáním klínovou latí. Jakmile vrstva jádrové omítky řádně vyschne, nastává čas na nanesení jemné štukové omítky. Štuková omítka se aplikuje v jedné nebo dvou vrstvách za pomoci novodurového nebo plechového hladítka. Finální úprava strojní omítky se potom provádí zaštukováním houbovým nebo plstěným filcem.

 

Nyní tedy víme, jak strojní omítání probíhá, nyní je třeba sehnat nějakého odborníka, který vám omítky zrealizuje. Vyberte si zkušené profesionály, kontaktujte firmu Horňák strojní omítání, která má s aplikací strojních omítek spoustu zkušeností. Bez problému vám opatří strojními omítkami všechny zdi i stropy. Díky použití strojů ušetříte peníze na materiálu, protože omítka je stříkána v co nejtenčí vrstvě. Uspoříte dále také spoustu času, stříkáním se omítka nanáší velmi rychle. Vsaďte na rovné zdi s dokonalým povrchem, navštivte Horňák-omítky.cz a prohlédněte si reference hotových prací, přesvědčte se o tom, že firma Horňák strojní omítání se o vaše omítky postará skutečně dokonale.

Nejnovější články