Jak na odvod spalin

30. 6. 2018
Jak na odvod spalin

Je mnohem jednodušší navrhovat soustavu pro odvod spalin v novostavbě než ve starším domku. Komín potřebuje vlastní základ, který zabírá místo a toho ve starších domcích není mnoho nazbyt. Oproti tomu v novostavbě je to doslova hračka, nemusíte se vyhýbat žádným překážkám, před instalací je třeba si jen rozmyslet, zda komín budete potřebovat a případně jaký. Potom už si snadno podle vašich požadavků vyberete, protože v dnešní době vám trh nabídne velké množství nejrůznějších variant.

 

Některé domy stále uvidíte se zděným komínem, jinde je to jen kamufláž. Moderní komíny se staví také z betonových tvarovek, které se navenek obloží obklady s dekorem cihel. Zděné komíny stačí pro větrací účely nebo odvod spalin z plynového topení, ovšem pokud chcete topit tuhými palivy, je třeba komín často kontrolovat, protože spaliny z tuhých paliv jsou poměrně agresivní a dokážou velmi rychle povrch komínu narušit a způsobit tak problémy. Pro odvod spalin z tuhých paliv se proto hodí lépe odolnější materiál komínu, oblíbeným řešením jsou nerezové komíny.

 

Proč zrovna nerez, to je jednoduchá volba, nerezová ocel je korozivzdorná, odolná vůči působení chemických činidel i extrémních teplot. Díky tomu jsou nerezové komíny mnohem odolnější než jiné druhy komínů. Komíny nerez jsou univerzálním řešením pro každý dům, můžete je použít pro odvod spalin z tuhých, kapalných i plynných paliv. Vyrábí se také v mnoha velikostech a provedeních. Skvělé na nich je, že se skládají z jednotlivých dílů, stačí si tedy pořídit odpovídající díly a potom už si výsledný komín jednoduše sestavíte. Navíc díky nízké hmotnosti nepotřebuje komín vlastní základ.

 

Aby si každý mohl vybrat svoje vlastní individuální řešení, prodávají se na Komíny-nerez.cz komíny jednoplášťové, komíny izolované a také hybridní komíny s nerezovým pláštěm a keramickou vložkou. Chcete-li mít kvalitní soustavu pro odvod spalin z topení, navštivte Komíny-nerez.cz a vyberte si.

Nejnovější články