V žádné ložnici nesmí chybět postel

30. 6. 2018
V žádné ložnici nesmí chybět postel

Postel je základ každé ložnice. Říká se, že člověk stráví spánkem třetinu života. O ty bdělé dvě třetiny se staráme dost, měli bychom tedy něco udělat i pro tu prospanou. Aby spánek byl skutečně kvalitní, je třeba mít vhodnou postel, ta se skládá z rámu, roštu a matrace. Za kvalitu spánku odpovídá rošt a matrace, rám postele je spíš otázkou vkusu a designu. Postel může být vyrobena ze dřeva, kovu a oblíbené jsou také čalouněné postele. Ovšem konkrétní tvar, barevnost a celkové provedení je velmi rozmanité a každý si tak může vybrat, co mu nejlépe vyhovuje. Jak si tedy správně vybrat?

 

Při výběru postele postupujte chytře, sledujte rozměry, materiál i cenu a nezapomínejte, že důležitým faktorem je také typ konstrukce. Přece záleží na tom, jestli má postel také nějaké úložné prostory, zda je rozkládací apod. Každá postel by měla mít úložný prostor, kam můžete uklidit náhradní přikrývky, deky či polštáře nebo jiné potřebné věci. Některé designové postele úložné prostory postrádají nebo je mají velmi omezené, jde však o velmi efektivně využitý prostor, vyberte si tedy raději postele s úložným prostorem. Stylovým příkladem je čalouněná manželská postel Ivo, která je vybavena velkým úložným prostorem.

 

 

Čalouněné postele jsou skvělým moderním doplňkem každé ložnice i pokoje. Postel je totiž zapotřebí také v každém dětském pokoji, tam budete zajisté vybírat jednolůžkovou variantu. Zde je opět na výběr několik materiálů a celá řada provedení. Praktickým řešením je čalouněná postel s úložným prostorem – válenda Iva s vyšší lehací plochou. Ta je vhodná také pro seniory, kterým dělá problémy vstát z postele. Válenda Iva je polohovatelná a je vybavena prostorným úložným prostorem, který skvěle využijete i v dětském pokoji. Neváhejte a vyberte si i vy kvalitní postel české výroby do ložnice i do dětského pokoje.

Nejnovější články