Vše pro dokonalé vytápění

30. 6. 2018
Vše pro dokonalé vytápění

V našich zeměpisných šířkách je v zimním období topení nutností, proto je třeba mít zajištěn způsob vytápění. S vytápěním je úzce spojen systém odvodu spalin, které při spalování paliva vznikají, proto je důležité mít odolný komín, který spaliny nedokážou poškodit. Běžný zděný komín je dostatečně odolný vůči spalinám z plynového vytápění, tuhá paliva jsou však něco docela jiného. Jejich spalováním vznikají kyselé kondenzáty, které narušují povrch komínu a mohou způsobit jeho destrukci.

 

Chystáte-li se renovovat systém vytápění, myslete také na kvalitní komín a pořiďte si nerezový komín. Nerezové komíny jsou vyrobeny z vysoce kvalitního nerezového plechu, který je odpovědný za výjimečnou odolnost vůči vlhkosti, chemickým látkám i extrémním teplotám. Díky tomu mají nerezové komíny dlouhou životnost. Významnou výhodou je také nízká hmotnost nerezové oceli.

 

Komíny nerez se dodávají po jednotlivých dílech, to umožňuje sestavit si komín přesně na míru podle vašich požadavků. Navíc také díky nízké hmotnosti nebudete mít problém s manipulací komínu a můžete jej na dům umístit i dodatečně a připevnit na fasádu.

 

Nerezové komíny se vyrábí v mnoha různých průměrech, takže si každý najde ten pravý komín. Nerezové komíny jsou vám k dispozici jednoplášťové, které můžete využít jako samostatný komín nebo také jako komínovou vložku. Dále si můžete vybrat izolovaný nerezový komín, který se skládá ze dvou nerezových plášťů, mezi kterými se nachází tepelná izolace. Dále jsou dostupné také hybridní komíny, ty sestávají z nerezového pláště a speciální keramické vložky.

 

 

Pro maximální efekt si nechte spočítat, jaký komín přesně k vašemu domu potřebujete. Rozměry jsou totiž rozhodující pro tvorbu komínového tahu, který ovlivňuje přímo efektivitu spalování paliva, takže se správným komínem můžete výrazně ušetřit na palivu.  

Nejnovější články