Ten pravý lustr do obýváku

30. 6. 2018
Ten pravý lustr do obýváku

Jakmile začnete vybavovat interiér, jedním z prvních prvků, které budete shánět, bude bezpochyby lustr. Lustry do obýváku se dnes vyrábí v nejrůznějších stylech a provedeních. Je důležité umět si správně vybrat, protože množství a typ světla dokáže ovlivnit nejen náladu člověka, ale také jeho pracovní výkonnost.
 

Jakmile se setmí, potřebujeme i nadále svítit, abychom mohli pracovat, bavit se i odpočívat. Proto je velmi důležitý výběr osvětlení nejen z hlediska estetického, ale také praktického. Podstatný je výběr typu svítidla, je totiž rozdíl, zda použijete šetřivou žárovku, zářivku nebo LED žárovku, každá z nich má totiž jinou barevnou teplotu, produkují tedy světlo o různé barvě, přičemž všechny nemusí každému vyhovovat. Barva světla rovněž ovlivňuje celkový dojem místnosti a náladu, kterou světlo navozuje.
 

V současné době jsou nejpopulárnější lustry do obýváku s LED žárovkami, které jsou nanejvýš úsporné. Pokud si chcete vybrat dokonalé osvětlení, prohlédněte si nabídku rakouského výrobce osvětlení firmy Kolarz, jejich svítidla vytvoří z každé místnosti dokonalé prostředí pro bydlení. Osvětlení je do jisté míry otázkou vkusu, při jeho výběru je ale podstatné skloubit nejen designové či estetické požadavky, ale i světelné parametry osvětlení.
 

 

Světlo pouze z jednoho místa je poměrně nepříjemné, mnohem lepší atmosféru navozuje světlo šířící se z více zdrojů v místnosti. Hlavním svítidlem tedy zůstává lustr, ale je vhodné jej doplnit dalšími. Používají se často stojací lampy, které představují originální designový doplněk obývacího pokoje i pracovny či ložnice. Další možností jsou podhledová svítidla nebo také stolní lampy či další menší stropní svítidla. Neváhejte tedy a vyberte si ten nejvhodnější styl svítidel a vybavte jimi celou vaši domácnost. Pořiďte si dokonalá svítidla do vašeho dokonalého interiéru.

Nejnovější články