Vzduchotechnika a větrání

30. 6. 2018
Vzduchotechnika a větrání

U moderních domů je kladen velký důraz na úsporu energie. Ta většinou z velké části souvisí s vytápěním, protože na vytápění se spotřebuje nejvíce energie. Proto tolik záleží na tom, jaký má váš dům energetický štítek, ten udává tepelné ztráty, což je vlastně teplo, které váš dům propouští do okolí. Toto teplo je potom třeba logicky nahradit vytápěním. Čím lepší energetickou třídu tedy dům má, tím méně energie propustí do okolí a tím levnější je jeho vytápění.

Nízkoenergetické a pasivní domy jsou na tom nejlépe, u těchto domů je energetická náročnost nejmenší. To však znamená také jistá omezení, dům má menší okna, která se neotvírají, a výměna vzduchu probíhá pomocí ventilace, o kterou se stará profesionální vzduchotechnika. Tato technika zahrnuje zejména ventilátory, rekuperační jednotky, klimatizační jednotky a další zařízení. Jde o poměrně složitý systém, který je třeba si nechat odborně navrhnout, aby byl dobře dimenzován. Firma SORKE, spol. s r.o. vám zajistí kompletní systém vzduchotechniky od návrhu projektu až po samotnou realizaci.

Je třeba si nejprve vybrat výrobky vzduchotechniky. Ty, které vám nabídne profesionální firma SORKE, se vyznačují vysokou účinností a provozní spolehlivostí s uplatněním moderních technologií a efektivního využití vložené energie. Vynikající technické vlastnosti materiálů a komponentů výrobků a zařízení pro větrání, teplovzdušný ohřev a chlazení zajišťují dlouhodobé udržení ideálního prostředí ve vašem domě.

Vzduchotechnické systémy se často používají také v restauracích, klubech zapadlých ve sklepních prostorách, barech a také nejrůznějších prodejnách, obchodech a výrobních prostorech. Nechte si instalovat vzduchotechnický systém všude tam, kde potřebujete mít příjemné prostředí. Neváhejte a vyberte si jako obchodního partnera ověřenou firmu SORKE, kde vám ochotně pomohou a poradí.

Nejnovější články