Robotické sekačky

30. 6. 2018
Robotické sekačky

Robotické sekačky jsou obrovským fenoménem posledních let. Robotická sekačka funguje automaticky, nezávisle na lidském zásahu. Majiteli zahrady odpadá nutnost sekat a tím se okrádat o drahocený volný čas, který díky robotické sekačce může nyní trávit s rodinou. Robotické sekačky představují budoucnost sečení a údržby travnatých ploch až do ploch několik tisíc metrů čtverečných.


Modely robotické sekačky


Na trhu existuje velká řada výrobců robotických sekaček, Jak správně vybrat a podle čeho se orientovat při výběru robotické sekačky?


Nejdůležitějšími parametry pro výběr robotické sekačky je plocha trávníku. Svahová náročnost pozemku a členitost zahrady. Robotické sekačky se v podstatě rozlišují podle plochy trávníku, kterou zvládnou obsloužit.


Základní modely robotické sekačky zvládají plochy do 600 metrů čtverečných. Robotické sekačky tohoto typu jsou vhodné pro méně členité pozemky bez překážek a bez velkých sklonů. Ideální skutečná plocha zahrady je opravdu závislá na členitosti. Je tedy nezbytné volit rezervu. To znamená, pokud máte plochu zahrady 400 metrů čtverečných, tak zvolit sekačku minimálně na 600 metrů čtverečných. Zajistíte si tím skutečně kvalitní posekání Vaší zahrady. Jejich cena se pohybuje okolo 30 000 Kč a výbornými zástupci této třídy jsou modely od rakouské společnosti Al-Ko a izraelské Robomow.


Řekněme střední modely robotických sekaček se pohybují pro plochy cca 500 - 1200 metrů čtverečných. Robotické sekačky jsou vybaveny silnějšími motory a většími noži a větším záběrem sečení. Takováto robotická sekačka zvládne členitější plochy i mírnější sklony cca do 10 %. Jejich cena se pohybuje okolo 40 000 Kč. Výborné modely nabízí rakouská společnost Al-Ko se svým modelem robolinho 100 a izraelský Robomow s modely RS.



Robotické sekačky na dálkové ovládání


Robotické sekačky

Robotické sekačky bez kompromisu pro plochy od 1000 metrů čtverečných jsou Al-Ko robolinho 3000, AL-Ko robolinho 4000 a RS 630. Robotické sekačky jsou vybaveny kvalitními výkonymi motory, spolehlivými bateriemi a masivními noži. Samozřejmostí je intuitivní ovládání s možnosti dálkového ovládání pomocí chytrého telefonu či tabletu nebo správou odkudkoliv pomocí GSM modulu a mobilního telefonu.


Rekapitulace správného výběru robotické sekačky:


  1. Stanovení plochy zahrady
  2. Zhodnocení členitosti a náročnosti zahrady
  3. Stanovení požadavků na posečení
  4. Výběr vhodného modelu podle plochy sečení a ostatních parametrů

Služby pro robotické sekačky

Robotické sekačky

Při výběru robotické sekačky neváhejte kontaktovat odborníky. Odborníci s několikaletou praxí v oboru robotických sekaček včetně instalace, odborné konsultace a servisu. V současné době mají odborníci nejlepší zkušenosti s robotickými sekačkami od firem AL-KO a Robomow. Jedná se o kvalitní rakouské a izraelské stroje s dlouholetou tradicí a velkou porcí inovací. Zkušení technici Vám robotickou sekačku nainstalují a zprovozní. Vaše spokojenost je zaručena.


Video popis sekačky Robolinho 3000

Nejnovější články