Vybíráme střešní krytinu

30. 6. 2018
Vybíráme střešní krytinu

V současné době existuje na trhu velké množství různých střešních krytin. Velmi oblíbené jsou pálené tašky, nicméně ty jsou poměrně těžké a nejsou proto vhodné pro každou střechu, jejich použití není vhodné třeba na střechy s menším sklonem, na ty je lepší použít lehké střešní krytiny. Velkou výhodou, kterou vám lehká střešní krytina nabídne je, že odlehčí celkové zatížení střešní konstrukce díky své nízké hmotnosti. Navíc se nemusíte bát použít lehké střešní krytiny pro pokrytí střechy s nižším sklonem.

Co se vám bude na použití lehkých střešních krytin určitě líbit, je, že se velmi snadno instalují. Jednou z možností je plechová střešní krytina, ta však má spoustu nevýhod, je třeba se věnovat její údržbě a ve větru způsobuje poměrně velký hluk, proto existuje velké množství alternativních řešení. Na českém trhu naleznete celou řadu výrobců střešních krytin, pokud jde o lehké střešní krytiny, specialistou je firma Mediterran, která je předním výrobcem lehkých střešních krytin. Můžete si vybírat tu nejvhodnější střešní krytinu z velkého množství nejrůznějších tvarů a barev.

Málokoho napadne, že vhodnou alternativou lehkých střešních krytin jsou betonové tašky. Odlehčené betonové tašky Mediterran jsou však ideální alternativou. Střešní tašky z betonu se vyznačují naprostou stálobarevností, tvarovou stálostí a celkovou velmi vysokou odolností zejména vůči povětrnostním vlivům. Betonové tašky jsou nenasákavé a výjimečně pevné, jejich životnost dosahuje až 80 let. Lehké střešní krytiny, tedy přesněji betonové tašky, jsou cenově srovnatelné s plechovou krytinou a jsou stále podstatně levnější než pálené tašky. Navíc díky minimální ekologické zátěži vůči životnímu prostředí jsou i z ekologického hlediska betonové tašky lepší.

Pokud právě vybíráte střešní krytinu, zvolte si betonové tašky od firmy Mediterran s nenáročnou údržbou a výbornými tepelně izolačními vlastnostmi. Spolehněte se na kvalitního výrobce lehkých střešních krytin, který vám poskytne na betonové tašky záruku 30 let.

Nejnovější články