Moooi jako symbol moderního designu

30. 6. 2018
Moooi jako symbol moderního designu

 

Už dávno neplatí, že svítidla plní pouze užitnou funkci a jejich design je až na druhém místě. Časy se naštěstí mění. Důkazem toho jsou designová svítidla Moooi, která nenechají nikoho na pochybách o vašem vybraném vkusu.

Provokace a výstřednost jsou hlavními charakteristikami osvětlení pocházejícího z nizozemské designové dílny Moooi. Co všechny nástěnné lampy, stropní svítidla a stojací lampy značky Moooi vyjadřují?
 

Moooi jako ztvárnění výjimečnosti

Co každého napadne při pohledu na nástěnné lampy nezvyklých tvarů, výstřední stropní svítidla a nepřehlédnutelné stojací lampy? Že stojí tváří v tvář něčemu výjimečnému. Společnost Moooi a její designéři rádi posouvají hranice a šokují… Stačí se jen oprostit od zažitých představ a kochat se krásou nápaditých svítidel. Například klasickým stropním svítidlům se dostává zcela nového pojetí a nic není takové, jak jsme tomu byli zvyklí. Proč však nevybočit ze zaběhnutých kolejí a nezkusit propojit klasické tvary s moderními materiály?
 

Moooi jako synonymum uživatelské přívětivosti

Mnohdy se stává, že moderní designová svítidla jsou sice krásná na pohled, ale jejich uživatelská vstřícnost už značně pokulhává. To však není případ svítidel Moooi, při jejichž návrhu kladou designéři návrh samozřejmě také na funkčnost. Prvním kritériem při výběru osvětlení by totiž neměl být ani tak jeho vzhled, jako spíše jeho světelné vlastnosti a charakteristiky, aby svítidlo plnilo svou hlavní funkci a osvětlovalo všechna zákoutí…
 

Moooi jako ztělesnění krásy

I když neumíte holandsky, jedno slovíčko byste se naučit měli. A to je právě „moooi“, které znamená krásný. Další „o“ obsažená ve slově mají tento pocit krásy ještě umocnit. A vězte, že to se originálním světlům s tímto malebným názvem daří vrchovatou měrou. Něžné tvary v kombinaci s nezvyklými konstrukcemi znovu a znovu překvapují…
 

Moooi jako řešení do každého interiéru

Široký sortiment všech typů svítidel by vás mohl doslova zaskočit. Vybrat z řady nápaditých modelů ideální svítidlo se může na první pohled jevit jako nadlidský úkol. Ovšem právě extravagantní svítidla nabízí poměrně široké možnosti. Rozhodně není nutné držet se jedné designové řady, díky použitým luxusním materiálům a spíše neutrálním barevným odstínům se jednotlivá nástěnná svítidla, stropní osvětlení i stojací lampy nečekaně dobře doplňují. Jindy se však ukáže jako dokonalé řešení jedno výrazné stropní osvětlení, které se stane právoplatnou dominantou celého interiéru a kterému budou spíše nenápadně sekundovat nástěnné a stojací lampy.
 

Inspirujte se originálními svítidly s jedinečným nizozemským rukopisem a vneste do svého domova závan svěžesti a extravagance!

Nejnovější články