Když chcete ušetřit za vytápění

30. 6. 2018
Když chcete ušetřit za vytápění

Zřejmě nikdo nechce platit zbytečně vysoké částky za vytápění. Rozhodnete-li se topit elektřinou či plynem, budete mít pravděpodobně poměrně vysoké měsíční zálohy a následně i doplatky za spotřebu. To ale jde jednoduše změnit. Moderní krby výrazně sníží vaše náklady na vytápění. Ceny dřeva se dlouhodobě drží nízko, navíc topením v krbu vyvinete mnohem příjemnější teplo.

 

Jak vypadá moderní krb

 

Velmi důležitá je krbová vložka, která se stará o funkčnost krbu, a samozřejmě rovněž konstrukce celého zařízení. Co se týká krbových vložek, můžete vybírat mezi teplovzdušným a teplovodním provedením. Liší se druhem média, které předává teplo. Zatímco u teplovzdušného se teplem vzniklým spalováním dřeva ohřívá vzduch, který je potom teplovzdušnými rozvody veden do místností, které chcete vytápět, teplovodní krbové vložky jsou vybaveny tepelným výměníkem, kterým proudí voda. Systém tedy může být napojen na podlahové či klasické radiátorové vytápění. Čistší, výkonnější a také dražší je teplovodní krbová vložka. Díky vysoké účinnosti spalování však nabízí mnohem lepší variantu.

 

Design především


Vybíráte-li moderní krb do vašeho domu, nezapomeňte věnovat řádnou pozornost designovému provedení. Krb může být dominantním prvkem vašeho obývacího pokoje, haly nebo kterékoli jiné místnosti. Provedení je celá řada, můžete mít krb u zdi, v rohu místnosti nebo dokonce uprostřed, abyste odkudkoli dobře viděli do plamenů. Zvolte rustikální či futuristický tvar krbu a jeho obestavby, aby se perfektně vyjímal ve vašem interiéru. 

 

Někomu se líbí krby zapuštěné zcela ve zdi, někdo dává přednost kamennému obkladu, další je zastánce ultra moderních často prostorových obestaveb. Na trhu jistě najdete to, co hledáte, díky široké nabídce designově řešených krbů. Chcete-li i vy ušetřit na vytápění, nechte si instalovat teplovodní krbovou vložku a užijte si opravdové teplo rodinného krbu. Veškeré informace byly převzaty od firmy Topsys Praha, spol. s r.o. 

Nejnovější články