Jaké výhody vám dají plastová okna a jak o ně pečovat?

30. 6. 2018
Jaké výhody vám dají plastová okna a jak o ně pečovat?

Zejména staré byty a domy potřebují v dnešní době rekonstrukci, a to zejména co se týče izolace. Ceny energií se neustále zvyšují, a proto se investice do zateplení zpravidla vrátí během několika let. Důležitou součástí takové rekonstrukce jsou i okna, v dnešní době nejčastěji okna plastová. Proč majitelé domů volí právě tento typ oken? Jaké mají výhody a jak je o ně potřeba pečovat?
 

Je všeobecně známo, že plastová okna velice efektivně snižují energetickou náročnost staveb a ve srovnání se dřevěnými okny, která jsou také velmi kvalitní, nevyžadují takovou péči. Krom nenáročné péče a tepelné izolace nabízí plastová okna ještě další výhody, jako je velmi dobrá odolnost vůči povětrnostním vlivům, izolace hluku, snadné ovládání a dobrá cena.
 

Odolnost vůči venkovnímu počasí

Plastová okna vám mohou sloužit desítky let, aniž by je bylo nutné jakkoliv ošetřovat. Odpadá zde natírání a ošetřování dřeva i hrozba, že by okna popraskala. Plast zkrátka velmi dobře odolá venkovním povětrnostním podmínkám, a to zejména kvalitní plast, ze kterého jsou vyrobena plastová okna Opava.
 

Tepelná a zvuková izolace

Plastová okna jsou standardně vybavena izolačním dvojsklem, trojsklem nebo čtyřsklem, což zaručuje velmi vysokou tepelnou i zvukovou izolaci.
 

Plastová okna jsou ve většině případů levnější než nová dřevěná okna. A právě díky ceně a nenáročné údržbě si je pořizuje většina majitelů domů.
 

Snadná péče

Péče o plastová okna je opravdu snadná. Okna je vhodné minimálně dvakrát do roka umýt s tím, že začínáme umývat od rámů a pokračujeme ke sklům. Alespoň jednou do roka by mělo být promazáno kování, aby nezatuhlo.
 

Okna Triogas

Hledáte-li skutečně kvalitní plastová okna pro vaši nemovitost, podívejte se na nabídku společnosti Triogas s.r.o., která se výrobě a montáži plastových oken věnuje již od roku 2006. Plastová okna Vsetín nebo plastová okna Opava nabízí velmi kvalitní plastová okna s dvojsklem, trojsklem nebo čtyřsklem, která vás rozhodně nezklamou.

Nejnovější články