Bytový doplněk nebo umělecké dílo?

30. 6. 2018
Bytový doplněk nebo umělecké dílo?

Orientální koberce se z různých oblastí Blízkého východu dováží již tisíce let. Každá oblast je proslulá svými typickými motivy a použitými barvami. Skutečným unikátem jsou ručně tkané koberce, které vydrží desítky let bez známek jakéhokoli poškození. Dokonce se dříve podrobovaly zátěžovému testu na důkaz kvality. Koberec se umístil do vstupní brány do města a nechalo se přes něj projít několik desítek krav a volů, potom se vykartáčoval. Byl-li stále jako nový, nebylo pochyb o tom, že byl tkán ručně. Ručně tkané perské koberce se vyznačovaly vysokou hustotou, tedy velkým počtem uzlíků navázaných nití. díky tomu vydržel prakticky cokoli a jeho cena stářím rozhodně neklesala, spíš ještě o něco vzrostla.

 

Dnes se ještě můžeme setkat s koberci vyráběnými tradiční ruční metodou. Firma BUCHARA s.r.o. vám nabízí dovoz a prodej originálních perských a orientálních koberců. Tyto koberce nejsou otázkou moderního výstřelku, naopak jsou symbolem dobrého vkusu, nadčasového designu a jsou výrazem lásky ke všemu krásnému. Firma BUCHARA s.r.o. nabízí kvalitní originální koberce z Číny, Nepálu, Íránu a dalších zemí Orientu. Vybírat můžete z velkého množství různých vzorů a barevných schémat.

 

Firma BUCHARA s.r.o. umožňuje rovněž navrhnout si vlastní design koberce, který vám na zakázku vyrobí. Kvalita koberců vychází především z použitých materiálů, nejčastěji jde o ovčí vlnu nebo u luxusnějších kousků o pravé hedvábí. Vysoce kvalitní materiál pravých perských koberců je zárukou jejich dlouhodobé životnosti. Orientální a perské koberce jsou výrazně barevné, pro barvení se používají přírodní barvy podle tradičních receptur, každý koberec je potom originál, protože při použití přírodních barev se žádný odstín přesně neopakuje. Obdivujte i vy precizní řemeslné zpracování, unikátní vzory a výjimečně dlouhou životnost. Přijďte si prohlédnout orientální a perské koberce do prodejny BUCHARA a vyberte si.

Nejnovější články