Kliky, kování, dveře a jak je dát dohromady

30. 6. 2018
Kliky, kování, dveře a jak je dát dohromady

V žádném interiéru by neměly chybět dveře, reprezentují hned na první pohled váš vkus a styl. Při výběru vás čeká nelehký úkol – vybrat z širokého sortimentu na trhu ty pravé dveře pro váš interiér. V první řadě si ujasněte materiál. Prim hraje určitě dřevo a jeho formy, pozor si ale dejte na podvodníky, kteří vám budou tvrdit, že jejich dveře jsou vyrobeny z dřevotřísky a vy potom zjistíte, že ve skutečnosti mají jádro z lisovaného papíru, takže je i průměrné dítě bez problémů prokopne.

 

Potrpíte-li si na moderní vzhled a kvalitní zpracování, pořiďte si skleněné posuvné dveře, které skvěle doplní každý interiér. Tyto unikátní dveře se vyrábí v mnoha různých designech, stačí si vybrat. Stylové oddělení vašich místností naleznete v internetovém obchodu Kliky-kování.cz, kde jsou vám k dispozici skleněné dveře s klasickým otvíráním i moderní posuvné. Tato řešení jsou velmi praktická, až do toho nejposlednějšího detailu skvěle zpracovaná. Díky skleněné výplni dveří nebudete mít v místnostech tmu, sklo může být navíc vybaveno okrasnými vzory, na Kliky-kování.cz můžete vybrat z velkého množství různých typů ten nejlepší pro vás. Do moderních či poněkud stísněnějších prostor se hodí zejména posuvný mechanismus, který šetří místo a snižuje riziko poškození výplně například při velkém průvanu.

 

Samotné dveře jsou samozřejmě důležité, ovšem bez kování vám nejsou k ničemu, protože je ani nezavřete. Na webu Kliky-kování.cz naleznete proto kliky a dveřní kování nejrůznějších typů. Dveře totiž vypadají úplně jinak s klikou se štítem a s klikou s rozetou. Do značné míry je otázkou vkusu, co si vyberete, nicméně je třeba se před koupí rozhodnout, zda se vám bude nejlépe hodit klika se štítem nebo zvolíte raději kliku na některé z rozet. U interiérových dveří jde především o designovou stránku, tam není takový rozdíl ve funkčnosti jako u vchodových dveří.

 

Vstupní dveře by měly chránit bezpečnostní vložky a kvalitní dveřní kliky. Otázkou je, zda budete mít z venkovní strany kliku, kouli nebo třeba madlo. Vstupní madla jsou v současné době velmi populární. K těm se ale zrovna vůbec nehodí zámek se štítem, proto volíte-li pro otevírání vstupních dveří madlo, přidejte zámek s rozetou. Rozety se vyrábí v mnoha různých provedeních, tvarech, stylech a z různých materiálů.

 

Kliky-kování.cz nabízí dveřní kování z plastu, nerezu, hliníku, dále bezpečnostní kování a také designově velmi náročné kované kování. Prodávají se zde také nejrůznější kliky ke dveřím v mnoha různých barvách, velikostech a tvarech. Vyberte si i vy podle vašeho vkusu prvotřídní kliku, kouli nebo madlo a dveřní kování, které vám zajistí klidný spánek. Kliky-kování.cz je internetový obchod specializovaný na dveřní kliky i kování, vyberte si z dostupných modelů i vy a dejte přednost kvalitě. 

Nejnovější články